در حال خواندن
فایل صوتی میزگرد بررسی مصوبه مجوز راه‌اندازی مرکز میانی امضای دیجیتال توسط بانک مرکزی منتشر شد
0

فایل صوتی میزگرد بررسی مصوبه مجوز راه‌اندازی مرکز میانی امضای دیجیتال توسط بانک مرکزی منتشر شد

نویسنده:  علی اصغر افتاده1401-12-12

پادکست : رادیو عصر پرداخت

مدیرمسوول:  عبداله افتاده

مهمانان: آمنه نادعلی‌زاده مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات اداره نظام پرداخت بانک مرکزی و رضا جوادی‌نیا معاون زیرساخت کلید عمومی و امنیت اطلاعات تجاری مرکز توسعه تجارت الکترونیکی

موسیقی : معین صالحی

اسپانسر : شرکت‌های آرمان وفاداری آریا، شرکت ایران کیش و بلوبانک  

زمستان ۱۳۸۲، قانونی در مجلس ایران، با عنوان «قانون تجارت الکترونیکی» تصویب شد؛ قانونی مترقی که می‌توانست با وجود همه مشکلات، چارچوبی را برای تجارت الکترونیکی کشور ترسیم کند. حالا ۱۹ سال از تصویب این قانون می‌گذرد اما هنوز بخش‌هایی از آن، به طور جدی، دنبال نشده و مغفول مانده است.

اگر به بندهای ۳۱ و ۳۲ این قانون، نگاهی داشته باشیم، با موضوع گواهی الکترونیکی و امضای الکترونیکی مواجه می‌شویم. بر مبنای این بندها، یک آیین‌نامه اجرایی تنظیم شده که در آن، یک مرکز گواهی الکترونیکی تحت عنوان مرکز ریشه کشور شناخته می‌شود. این مرکز، ذیل شورایی فعالیت می‌کند که نمایندگانی از وزارت صمت، بانک مرکزی، وزارت اطلاعات و دیگر ارگان‌های مهم حاکمیتی در آن حضور دارند. مسئولیت این مرکز، برعهده مرکز توسعه تجارت الکترونیکی قرار دارد.

این در حالی است که در بیش از یک دهه گذشته، همیشه زمزمه‌هایی در خصوص ایجاد مرکز ریشه‌ای مستقل توسط بانک مرکزی شنیده می‌شد. بانک مرکزی سال‌هاست تلاش می‌کند مرکز ریشه‌ای مجزا ایجاد کند تا امضای الکترونیکی بانکی در این چارچوب انجام شود. البته این، آغاز اختلاف جدی بین بانک مرکزی و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، طی این سال‌ها شده است.

در این میان، برخی نگران ایجاد انحصاری هستند که در قالب امضای الکترونیک بانکی شکل بگیرد و از سوی دیگر، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، بر این باور است که هیچ مرکز ریشه دیگری به جز مرکز ریشه کشور نباید شکل بگیرد. اکنون نزدیک دو دهه از این اختلاف‌نظر می‌گذرد و عملا نظام بانکی به دلیل همین اختلاف‌نظرات، نتوانسته از مزیت‌های این سرویس استفاده کند تا اینکه در نهایت، ۱۱ بهمن‌ماه امسال، در بیست و نهمین جلسه شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیک کشور مصوب شد بانک مرکزی، مرکز میانی بانکی ایجاد کند.

از این‌رو، در یکصد و سی‌وششمین میزگرد آنلاین از سلسله نشست‌های تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال (بیست‌وهفتمین برنامه اقتصاد مدرن)، که ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شد، موضوع «بررسی مصوبه مجوز راه‌اندازی مرکز میانی امضای دیجیتال توسط بانک مرکزی»، با حضور آمنه نادعلی‌زاده مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات اداره نظام پرداخت بانک مرکزی و رضا جوادی‌نیا معاون زیرساخت کلید عمومی و امنیت اطلاعات تجاری مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

حس شما نسبت به این خبر چیست؟
دوستش دارم
0%
علاقه‌مندم
0%
نظری ندارم
0%
شگفت زدم
0%
ازش متنفرم
0%
غمگینم
0%
خوشحالم
0%
درباره نویسنده
علی اصغر افتاده

ارسال یک نظر