در حال خواندن
قسمت نهم سریال صوتی بانکداری شناختی منتشر شد: هوش مصنوعی و بانک‌های مرکزی
0

قسمت نهم سریال صوتی بانکداری شناختی منتشر شد: هوش مصنوعی و بانک‌های مرکزی

نویسنده:  علی اصغر افتاده1400-06-02

بانکداری شناختی، نسل بعدی بانکداری است که بر شانه‌های بانکداری دیجیتال سوار است

پادکست : لرنودیو

توزیع کننده : عصر پرداخت

مدیر اجرایی : عبداله افتاده

دبیر اجرایی : هومن رضوی

نویسنده  محمد علی میرفلاح

ویراستار و راوی : شکیبا بهری

موسیقی : دانیال فرح بخشی

اسپانسر : پات لایف

 

فصل اول این سریال “هوش مصنوعی و مدل‌های کسب و کار بانکداری مدرن” نام دارد و شامل ۱۰ اپیزود است که در هر اپیزود، تاثیر هوش مصنوعی بر یکی از اجزای مدل کسب و کار بانک‌ها بررسی و ارائه شده است.

قسمت نهم: هوش مصنوعی و بانک‌های مرکزی

قبل از هر چیز ببینیم که وقتی میگیم بانک مرکزی، منظورمون چیه. طبق تعریف، بانک مرکزی به نهادی گفته می‌شه که مسئولیت کنترل سیستم پولی کشور رو به عهده داره. بانک مرکزی یه بانک تجاری نیست ، بنابراین می‌تونه موضوعاتی مثل نرخ بهره‌های بانکی، میزان پول در گردش، تورم و حتی بیکاری و توزیع درآمد رو تو اهداف فعالیتش قرار بده. اگه این وظایف رو یه بررسی بکنیم، می تونیم به سادگی، به حجم انبوه اطلاعاتی که یک بانک مرکزی برای انجام امور ش بهشون وابسته‌س، پی ببریم؛ اطلاعاتی که تو عصر حاضر به سرعت تغییر میکنن و شاید دسترسی به همه‌شون، برای تجزیه و تحلیل و استفاده ازشون تو تصمیم گیری، به ویژه تو بازه زمانی کوتاه مدت، تقریبا غیر‌ممکن به نظر برسه.

داده محوری و هوش مصنوعی در بانک‌های مرکزی

اینجا که صحبت از داده می‌شه، نویسنده یه مثال عینی می‌زنه و معتقده که می‌شه گفت مدیریت داده، یه عکس فوری و واقعی از اقتصاد رو، در اختیار بانک‌های مرکزی قرار می‌ده ، اما اتکا به سیستم‌های قدیمی ، داده‌های قدیمی و فناوری منسوخ شده تو جمع‌آوری و بهره برداری از اون، به معنای تکه تکه بودن داده‌های جمع آوری شده‌اس. واقعیت اینه که با استفاده از زیرساخت‌های فعلی ، هماهنگی داده‌ها دشوار ، نادرست ، پرهزینه و بسیار زیاده. جالب اینجاست که در حالی که بعضی از بانک‌های مرکزی، ابزارهای جدیدی مثل هوش مصنوعی و یادگیری ماشین رو برای کم کردن بعضی از این چالش‌ها به کار گرفتن ، هنوز بسیاری شون از معماری اطلاعاتی جدید، که قدرت بالایی تو بهبود تصمیم‌گیری و سیاست گذاری دارند، استفاده نمی‌کنند.

حس شما نسبت به این خبر چیست؟
دوستش دارم
0%
علاقه‌مندم
0%
نظری ندارم
0%
شگفت زدم
0%
ازش متنفرم
0%
غمگینم
0%
خوشحالم
0%
درباره نویسنده
علی اصغر افتاده

ارسال یک نظر